Kommisær Gunnar fornøyd med traseene

Den rutinerte kommisæren Gunnar Elsveen har vært på befaring i løypene for nordisk mesterskap i Masters landevei, og er godt fornøyd med det han fikk seg: – Det er all grunn til at dette skal bli gode ritt, både sportslig og med tanke på sikkerheten.

Gunnar har vært kommisær i mange store nasjonale og internasjonale ritt i flere tiår, og er en av kommisærene under mesterskapet.

Han var rundt i løypene for kort tid siden, og er sikker på at det blir tøffe og sportslig gode ritt på veier med lite trafikk.

– Løypene har ikke de lange og bratte stigningene, men de er kuperte og vil skille godt, tror han.

Noen har reagert på at det virker som det er mye sprekker i veien i videoene som er lagt ut. Dette bekymrer ikke kommisær Elsveen.

– Veiene har ikke satt seg etter en hard vinter, og mye vil rette seg av seg selv før slutten av juli. Jeg har også avtalt befaring i traseen en måned før rittene. Om det fortsatt er sprekker, vil de da li utbedret, sier han.

Rittleder Jørn Michalsen beroliger også de som bare har sett videoene og som ikke fysisk har vært i traseene.

– I videoen kjøres de vel 30 kilometrene  i fellesstarttraseen gjennom på 8 minutter. Det tilvarer en hastighet på rundt 225 kilometer. Da ser alle sprekker mer dramatisk ut i løypene. Vi vil ta kontakt med rette myndigheter slik at de kan utbedre der det er nødvendig. Vi kan love veldig gode traseer den siste helgen i juli, sier han.